Voor wie?

Creatief leven is een positieve cursus voor mensen die zich teveel alleen voelen of last hebben van eenzaamheid. Of je nu jong bent of oud, het is nooit te laat om hulp te vragen! Langer durende eenzaamheid kunnen we het beste voorkómen. Lukt dat niet of heb je er al lange tijd last van, dan is het belangrijk om daar hulp bij te vragen. Creatief Leven helpt mensen om stap voor stap, zelf iets te veranderen aan hun situatie.

Wanneer (nog) niet?

Ben je net gescheiden of juist gaan samenwonen, heb je net een kindje gekregen of juist iemand verloren? Of was er een grote verandering in werk, woonplaats of studie? Na zo’n verandering in het sociale netwerk komen gevoelens zoals eenzaamheid vaak voor. Ze geven je een seintje dat je iets mist in je contacten met andere mensen. Vaak gaat het na een half jaar weer beter. Zo niet, wacht dan niet langer en zoek hulp, zoals Creatief leven.

 

Deelnemer aan het woord

Een deelnemer aan de cursus zei een half jaar later: “Ik kan je honderdmaal zeggen hoe die cursus mij toch veranderd heeft, en dat ik zelf, zonder mijn man, toch veel kan en ook waardevol ben. Dat heb ik echt aan die cursus te danken, daar sta ik honderd procent achter. Ik heb mezelf hervonden.”

Contra indicaties?

Deelnemers moeten in staat zijn om te leren. Gewerkt wordt met een Nederlandstalig werkboek. Bij stabiel middelengebruik (incl. medicijnen) is het goed om rekening te houden met wat verminderde effecten, deelname is niet uitgesloten. Acute psychiatrische klachten zijn wel een contra-indicatie. Er zijn geen intakegesprekken nodig als deelnemers en verwijzers het bovenstaande in acht nemen.

Filmpje Creatief Leven