Mijn naam is Annet Gijsman en ik heb mij gespecialiseerd in verbondenheid. Ik ben opgeleid tot specialist eenzaamheid en trainer Creatief Leven bij Faktor5. Daarnaast heb ik twintig jaar ervaring met het versterken en verbinden van mensen en hun initiatieven in het welzijnswerk en vrijwilligerswerk voor ouderen. Voor kinderen en jongeren organiseerde ik jarenlang lessen, kampen, activiteiten en gespreksgroepen.

Mijn kennis over verbondenheid is voor een deel afkomstig van inheemse culturen die zich kenmerken door een groot respect voor de natuur. Mijn dank aan al diegenen die hun kennis en wijsheid hebben bewaard en doorgegeven is zeer groot. Tijdens jaartrainingen bij Jos Kester, Daan van Kampenhout en Joke van Koningshoven leerde ik veel over het vinden van kracht in de verbinding met de wereld om ons heen. Vanuit die verbinding begeleid ik mensen om antwoorden te vinden op hun vragen.

Sinds 2021 bestaat mijn bedrijf. Het eerste jaar werkte ik in zeven gemeenten. Ik verzorg bijvoorbeeld de deskundigheidsbevordering voor Better Together Amstelveen en ik ben de cursusleider Creatief Leven in Oegstgeest, Katwijk, Zoeterwoude en (bij Incluzio) Leiden. Daarnaast geef ik lezingen over eenzaamheid en aanverwante onderwerpen. Ik houd van mensen en verbind mij gemakkelijk met anderen. Daarbij werk ik graag met verschillende leeftijdsgroepen en diversiteit.

Wil je meer weten? Hieronder kun je mij horen in een radio uitzending en een podcast.

Studenticast is de podcast van de Universiteit Leiden. De makers gaan in gesprek met studenten en experts. Ik was de expert in de eerste aflevering. Het onderwerp? Eenzaamheid. Hier kun je de podcast beluisteren:

In het jaar dat Leiden European City of science was maakte Radio Weetlust elke dag een uitzending van een uur met een gast in de studio. Gideon Roggeveen interviewde mij op 9 oktober 2022. Je vindt de aflevering hier: